Videón, hogyan képezi ki a Wagner-csoport a belarusz katonákat

A zsoldosok a Minszktől mintegy száz kilométerre délkeletre fekvő Oszipovicsi táborában tartózkodnak.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 15:16
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Oroszország, 2023. július 12. Az orosz védelmi minisztérium által 2023. július 12-én közreadott képen a Wagner katonai magánvállalat harckocsijai egy meg nem nevezett helyen, amint a zsoldoscsoport átadja nehézfegyvereit az orosz védelmi minisztériumnak. Az Ukrajna elleni orosz háborúban részt vevõ Wagner vezetõje, Jevgenyij Prigozsin az elõzõ hónapban fellázadt a kormányzat ellen, de a zendülés a kirobbanásának napján vérontás nélkül véget is ért. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wagner orosz zsoldoscsoport Belaruszban van és megkezdte az ottani katonák kiképzését – tájékoztatott a belarusz védelmi minisztérium, amely egy videót is közzétett a kiképzésről.

A harcosok a Moszkva elleni puccskísérletüket követően tértek Belaruszba, miután Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök és Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér között megállapodás született arról, hogy a zsoldosok felhagynak a lázadással.

A védelmi minisztérium beszámolójából az is kiderült, hogy a Wagner-erők a Minszktől mintegy száz kilométerre délkeletre fekvő Oszipovicsi táborában képzik a belarusz haderőt.

Minszk nem közölte, hogy hány Wagner-harcos tartózkodik Belaruszban, de hozzátette, hogy továbbra is tájékoztatni fogja a nyilvánosságot a közelgő munkáról, amelyet akár az egész országra kiterjeszthetnek.

Nagyon érdekes a zsoldosoktól tanulni. Ők egyenesen a frontról jöttek, és a kiképzésük kétségtelenül hasznos a hadseregünknek, amely nem vett részt harcokban az afganisztáni háború vége óta

– nyilatkozta egy belarusz katona. 

Borítókép: A Wagner katonai magánvállalat harckocsijai egy meg nem nevezett helyen, amint a zsoldoscsoport átadja nehézfegyvereit az orosz védelmi minisztériumnak. Az Ukrajna elleni orosz háborúban részt vevő Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin az előző hónapban fellázadt a kormányzat ellen, de a zendülés a kirobbanásának napján vérontás nélkül véget is ért (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.