„Álmomban látom Joe Bident, levágott fejjel” – lelőttek egy férfit, aki merényletre készülhetett az elnök ellen

Craig Robertson több bejegyzésében is arról írt, hogy holtan látná a demokrata elnököt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 21:26
null
US-POLITICS-ECONOMY-MANUFACTURING-BIDEN Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egységei halálra lőttek egy utahi férfit, akit Joe Biden elleni merénylet tervezésével vádoltak – számolt be a Daily Mail brit napilap az amerikai ABC News információira hivatkozva. Mint írják, az FBI emberei szerda reggel házkutatási paranccsal érkeztek a Craig Robertsonként azonosított férfi lakásához Salt Lake Cityben, ahol végül lelőtték a gyanúsítottat. 

Az ABC News információi szerint a férfit Joe Biden és más személyek elleni halálos fenyegetések miatt akarták letartóztatni.

Az amerikai elnök egyébként éppen helyi idő szerint szerda délután érkezik a városba.

Egy augusztus 7-i közösségimédia-bejegyzésben Robertson állítólag azt írta: „Úgy hallom, Biden Utahba érkezik. Ideje leporolnom az M24-es mesterlövészpuskámat”. Egy másik bejegyzésében úgy fogalmazott:

Álmomban látom Joe Biden testét egy washingtoni parkolóház egyik sötét sarkában levágott fejjel, egy hatalmas vértócsában feküdve.

Márciusban Robertson állítólag Alvin Bragg kerületi ügyészt is megfenyegette. Bragg akkoriban emelt vádat Donald Trump korábbi amerikai elnök ellen. 

A bíróság parkolóházában fogok várakozni a fegyveremmel, hogy kifüstöljem a radikális bolond ügyészt, akit soha nem lett volna szabad megválasztani

– írta. Hozzátette: „Viszlát, egy újabb korrupt b…!”

Az FBI munkatársai korábban már jártak Robertsonnál, ekkor kérdezték a bejegyzésekről is. A férfia csupán annyit válaszolt, hogy ezek a gondolatok egy álomból származnak.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: AFP/Brendan Smialowski) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.