Beszállt a gendervitába a brit kormány: lecsapnak az LMBTQ-vécékre

Rishi Sunak miniszterelnök úgy véli, a közös illemhelyiségek magánéleti aggályokat vetnek fel a nőkben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 7:09
A transznemű közösség szimbóluma. (Fotó: Twitter / SammysAmiga)
A transznemű közösség szimbóluma. (Fotó: Twitter / SammysAmiga)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszállt a gendervitába a brit kormány, amely bejelentette, határozottan fellép a nemsemleges mosdók ellen. London mégpedig ragaszkodik hozzá, hogy minden egyes új épületben legyen elválasztva a női és a férfi mosdó, ezt jogszabálymódosítással írná elő.

A kormány továbbá arra készül, hogy új iránymutatást adjon az iskoláknak a transzkérdésekről. 

Az új törvényben várhatóan arra szólítanák fel az igazgatókat, hogy konzultáljanak a szülőkkel, ha gyermekük arról beszél, hogy másik nemre szeretne áttérni. Rishi Sunak kormányfő ezzel egyértelművé tette, hogy részt vesz a kultúrharcban, vagyis hajlandó szembeszállni a transzneműeket védő csoportokkal. Úgy véli, a közös mellékhelyiségek használata magánéleti aggályokat vet fel azokban a nőkben, akik emiatt hátrányos helyzetben érzik magukat.

A nemsemleges vécék számának növekedésével csökken a nők és lányok alapvető joga a magánélethez, a méltósághoz és a biztonsághoz

– állt ki a miniszterelnök mellett Kemi Badenoch, nőügyekért és egyenlőségért felelős miniszter.

Eközben a transzneműek mellett kiálló csoportok azzal védekeztek, hogy az LMBTQ-közösség tagjainak kialakított mosdók segítenek leküzdeni a diszkriminációt.

Nagy-Britanniában mindössze a lakosság negyven százaléka gondolja úgy, hogy a transznemű embereknek meg kellene engedni a nemsemleges létesítmények használatát, például a nyilvános illemhelyekét, amelyek megfelelnek a választott nemüknek – derült ki az Ipsos közvélemény-kutató intézet felméréséből.

A szigetországban minden harmadik ember úgy gondolja, hogy a transzneműek nem részesülnek hátrányos megkülönböztetésben.

 

Borítókép: A transznemű közösség szimbóluma (Fotó: Twitter/SammysAmiga)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.