Ennyire rettegnek a demokraták Trump elnökjelöltségétől

Forrnak az indulatok a Donald Trump volt elnök elleni jogi eljárások miatt. Mint arról beszámoltunk, hétfőn a szövetségi bíró március 4-re, tehát a szuperkedd előtti napra tűzte ki Trump tárgyalását, ami a republikánusok szerint nyilvánvaló választási beavatkozás.

Kónya Rita
2023. 08. 29. 15:48
TRUMP, Donald
Washington, 2023. augusztus 3. Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik az arlingtoni Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülõtéren 2023. augusztus 3-án, miután vádismertetésre megjelent a washingtoni szövetségi bíróságon. A volt elnököt többek között az Egyesült Államok rovására bûnszövetkezetben elkövetett csalással és hivatalos eljárás akadályozásával vádolják a 2020-as elnökválasztás utáni hatalomátadással kapcsolatban. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt elnököt a 2020-as választás befolyásolásáért állítják bíróság elé, a tárgyalásra kitűzött dátum azonban maga is megvalósítja a választásba való beavatkozást – röviden így lehetne összefoglalni a republikánusok felháborodott reakciót, miután hétfőn Tanya Chutkan bírónő március 4-re, tehát az úgynevezett szuperkedd előtti napra tűzte ki Trump tárgyalását.

A szuperkedd az előválasztás egyik legfontosabb napja, amikor több mint egy tucatnyi amerikai államban szavaznak a republikánus elnökjelölt személyéről az előválasztáson.

A döntés bejelentése óta csak úgy özönlenek a republikánus törvényhozók felháborodott üzenetei, amelyeket a Breitbart amerikai hírportál gyűjtött csokorba. Jim Banks indianai képviselő szerint

a demokraták választási beavatkozás miatt állítják bíróság elé Trump elnököt egy nappal a szuperkedd előtt... Totális szemfényvesztés!

 

Andy Biggs arizonai képviselő ezt írta:

Nyilvánvaló választási beavatkozás a korrupt igazságügyi minisztériumunk részéről.

J. D. Vance arizonai szenátor így fogalmazott:

Színtiszta választási beavatkozás. Másképp nem lehet megfogalmazni.

Hasonlóan a felháborodásának adott hangot Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő:

Lehet-e ennél nyilvánvalóbb, hogy ezek a vádak nem mások, mint VÁLASZTÁSI BEAVATKOZÁS!!!

A Trump-kampány kommunikációs csapata sem maradt adós a válasszal a tárgyalási dátum bejelentése után. Hivatalos közleményük szerint Joe Biden elnök, Jack Smith különleges ügyész és csatlósaik visszaélnek az amerikai igazságszolgáltatási rendszerrel, a kitűzött dátum pedig megfosztja Trumpot a tisztességes tárgyalás alkotmányos jogától.

Mint arról beszámoltunk, Trump jogi csapata szerette volna elérni, hogy a 2021. január 6-i eseményekkel kapcsolatos ügy tárgyalására csak a 2024-es elnökválasztás után kerüljön sor, míg az ügyész már január elején szerette volna megtartani az első tárgyalást. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.