Erősödő kapcsolatok Magyarország és Kirgizisztán között

A közép-ázsiai ország elnökével folytatott kétoldalú megbeszélést Orbán Viktor a karmelita kolostorban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 20. 13:34
ZSAPAROV, Szadir; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Kirgizisztán elnökét fogadta munkalátogatáson Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap kétoldalú megbeszélést folytatott Szadir Zsaparov kirgiz elnökkel a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyaláson a felek elégedetten nyugtázták, hogy az országaink közötti dinamikus politikai párbeszéd megalapozza és elősegíti átfogó együttműködésünk további erősítését, ami iránt Magyarország továbbra is elkötelezett.

Megállapították, hogy az utóbbi időszakban beigazolódtak a Kirgiz Köztársaság budapesti nagykövetségének megnyitásához, valamint a biskeki magyar nagykövetségen történő vízumkiadás megkezdéséhez fűzött remények. Ezek a lépések jelentős mértékben hozzájárulnak a népeink közötti kapcsolatok fejlődéséhez – hangzott el a magyar miniszterelnök és a kirgiz elnök találkozóján.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (jobbra) munkalátogatáson fogadja Szadir Zsaparov kirgiz elnököt a karmelita kolostornál 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.