A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Háborúra készül Észak-Korea

Az észak-koreai vezető leváltotta a hadsereg vezérkari főnökét és a fegyvergyártás fellendítésére szólított fel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 10. 11:50
SOJGU, Szergej; KIM Dzsong Un
Phenjan, 2023. július 27. Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (elöl, j) és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b) megtekint egy fegyverkiállítást Phenjanban 2023. július 27-én. Sojgu katonai küldöttség élén a koreai háború lezárásának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozatra érkezett Észak-Koreába. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető leváltotta a hadsereg vezérkari főnökét, egyben a háború lehetőségére való felkészülés fokozására, a fegyvergyártás fellendítésére, továbbá a hadgyakorlatok kiterjesztésére szólított fel – jelentette csütörtökön a helyi állami média. A KCNA hírügynökség azt írta, hogy Pak Szu Ilt a vezérkari főnöki tisztségben Ri Jong Gil tábornok, korábbi védelmi miniszter váltotta fel, de a jelentés további részletekkel nem szolgált.

Kim lépései a kormányzó Koreai Munkáspárt központi katonai bizottságának ülésén derültek ki, előtte fegyvergyárakat keresett fel, ahol több rakétahajtómű, tüzérségi és más fegyverek gyártására szólított fel.

Az észak-koreai vezető szorgalmazta továbbá, hogy tartsanak több hadgyakorlatot, amelyeken a legújabb fegyverek és felszerelések hatékony működtetését tesztelnék annak érdekében, hogy bármikor harckészültségben lehessenek – számolt be a hírügynökségi jelentés.

Észak-Korea szeptember 9-én, a köztársaság alapításának 75. évfordulója alkalmából katonai díszszemlét tart, amelynek előkészületeit is megvitatták a katonai bizottság ülésén.

Kim Dzsong Un a múlt héten több nagy észak-koreai fegyvergyárat, köztük hadászati robotrepülőgépek hajtóműveit gyártó létesítményeket látogatott meg, ahol a fegyvergyártás ütemének fokozását kezdeményezte – jelentette az állami média.

A látogatások előtt kevesebb mint két héttel Kim orosz és kínai tisztviselőkkel együtt részt vett egy nagyszabású katonai parádén, amelyen Észak-Korea legújabb fegyvereit, köztük interkontinentális ballisztikus rakétákat és kémrepülőgépeket is felvonultattak.

Borítókép: Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megtekint egy fegyverkiállítást Phenjanban 2023. július 27-én (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.