Így veri át a brit kormány a választópolgárokat + videó

Egy kiszivárogtatott kormányzati feljegyzés buktatta le Rishi Sunakékat.

Magyar Nemzet
Forrás: Telegraph2023. 08. 14. 6:48
Illegális migránsok keltek át a La Manche-csatornán, hogy eljussanak az Egyesült Királyságba, 2022.06.15-én. (Fotó: Ben Stansall / AFP / Getty Images)
Illegális migránsok keltek át a La Manche-csatornán, hogy eljussanak az Egyesült Királyságba, 2022.06.15-én. (Fotó: Ben Stansall / AFP / Getty Images)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még legalább öt évig elhúzódhat a migránsválság Nagy-Britanniában – derült ki egy kiszivárogtatott kormányzati feljegyzésből, melyet a Telegraph brit napilap szemlézett. Mint a dokumentumból kiderült, a brit kormány használaton kívüli légibázisokon, valamint egy börtönben szállásolná el az elkövetkező három-öt évben, vagy még tovább a szigetországba érkező bevándorlókat. 

A tömeges befogadóközpontok kialakítására azért van szükség, hogy csökkentsék a migránsok szállodákban történő elhelyezésének több mint hatmillió fontos napi költségét. 

A most napvilágot látott információkból az látszik, hogy a londoni vezetés nem teljesen őszinte a választópolgárokkal, ami az országot sújtó migránsválságot illeti. A kormányzati tisztviselők eddig arról beszéltek, hogy a befogadóközpontok legfeljebb egy évig fognak működni, emellett Rishi Sunak miniszterelnök több ízben fogadkozott, hogy hamarosan megállítja a La Manche csatornán keresztül érkező migránsáradatot. 

Jelenleg úgy tűnik, ez 2028-ig nem reális cél

A kiszivárogtatott információ mindössze pár nappal azután került nyilvánosságra, hogy hat afganisztáni bevándorló belefulladt az Atlanti-óceánban, miközben próbáltak eljutni a szigetországba. 

A belügyminisztérium vasárnapi közleménye szerint a hétvégén 510 illegális bevándorló próbált meg átkelni a csatornán, ezzel idén eddig már több mint tizenhatezren érkeztek Nagy-Britanniába a tengeri útvonalon. Ez a szám 2018 óta már százezres nagyságrendű.

Ez egy olyan probléma, amely nem fog megszűnni

– fogalmazott Tim Loughton, a londoni parlament alsóházi belügyi bizottságának tagja. Mint mondta, ez csak abban az esetben változhat, ha Franciaország keményebben fellép az illegális bevándorlás ellen.

Borítókép: Illegális migránsok keltek át a La Manche-csatornán, hogy eljussanak az Egyesült Királyságba, 2022.06.15-én. (Fotó: AFP/Getty Image/Ben Stansall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.