Lelőttek egy férfit az izraeli Tel-Avivban

A lövöldözésre egy nappal azután került sor, hogy a ciszjordániai Rámalláh közelében egy 19 éves fiút agyonlőttek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 05. 21:03
A person is seriously injured after an armed attack in Tel Aviv
A person is seriously injured after an armed attack in Tel Aviv Fotó: Europress/AFP/Mostafa Alkharouf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosan megsebesült egy férfi egy lövöldözésben Tel-Aviv főutcáján szombaton – közölte az izraeli rendőrség. A rendőrség támadásként írta le a lövöldözést, és közölte, hogy a feltehetően palesztin lövöldözőt „ártalmatlanították” – mondta egy szóvivő az izraeli közszolgálati televízióban. A rendőrségi szóvivő további részleteket nem közölt a feltételezett lövöldözőről.

A megsebesített férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A lövöldözés egy nappal azután történt, hogy egy 19 éves palesztin fiút izraeli telepesek agyonlőttek és több társát megsebesítették a ciszjordániai Rámalláh közelében fekvő egyik palesztin faluban, ahol két járművet felgyújtottak – jelentette a WAFA palesztin hírügynökség. A támadással gyanúsított két férfit őrizetbe vették – közölte a rendőrség.

Washington aggodalmát fejezte ki a ciszjordániai palesztin falvak izraeli telepesei által elkövetett támadások számának növekedése miatt, ahol tavaly óta fokozódott az erőszak az izraeli razziák növekvő száma és az izraeliek ellen palesztinok által elkövetett utcai támadások miatt. Egy hónappal ezelőtt egy palesztin a tömegbe hajtott Tel-Avivban, több embert megsebesítve.

Borítókép: Lövöldözésben súlyosan megsérült egy férfi az izraeli Tel-Avivban 2023. augusztus 5-én (Fotó: Europress/AFP/Mostafa Alkharouf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.