Meg akarta ölni Trumpot, 22 évre rács mögé kerül

Egy francia–kanadai kettős állampolgár meg akarta mérgezni az Egyesült Államok elnökét.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzet2023. 08. 18. 15:12
TRUMP, Donald
Palm Beach, 2023. április 05. Donald Trump volt amerikai elnök beszél Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2023. április 4-én, miután New Yorkban hivatalosan vádat emeltek ellene. Trump ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban. Volt vagy hivatalban lévõ elnököt korábban még sohasem helyeztek vád alá büntetõügyben az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádalkuban bűnösnek vallotta magát az a francia–kanadai kettős állampolgár, aki meg akarta mérgezni az Egyesült Államok korábbi elnökét, Donald Trumpot. A nő otthon készített, ricinnel megtöltött leveleket küldött az akkori amerikai elnöknek a Fehér Házba, de rajta kívül még nyolc texasi bűnüldözőt is meg akart ölni

Az elkövető, Pascale Ceceile Veronique Ferrier a fenyegető leveleket 2020-ban küldte − ismerte el vádalkujában. Mint elmondta, a ricint québeci otthonában készítette, és onnan is adta fel a borítékokat. 

Üzeneteket is írt a méreg mellé, amikben „különleges ajándékként” hivatkozik rá, és azt is írta, hogyha nem működik, akkor talál majd jobb receptet egy jobb méreghez. Azonban arról is írt, hogy fegyvert kéne inkább használnia, és ahogy teheti, Amerikába megy majd.  

A miértekre is választ adott a levelekben, miszerint úgy gondolta, hogy Trump elpusztítja Amerikát, és nem akarja, hogy az amerikai rokonai szenvedjenek a következő négy évben a kormányzása alatt. Ezek mellett pedig felszólította a politikust, hogy lépjen vissza a választásoktól.  

A nőt végül az amerikai határon fogták el, amikor csőre töltött pisztollyal és rengeteg lőszerrel a táskájában igazoltatták. A határőröknek akkor bevallotta, hogy az FBI már keresi a levelek miatt.  

A vádalku alapján bűnösnek mondta magát, és 22 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.