Negyven utassal együtt zuhant szakadékba egy busz Mexikóban

Szakadékba hajtott csütörtökön egy távolsági busz Mexikó nyugati részén, a balesetben tizenheten meghaltak és huszonketten sérültek meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 03. 22:55
A,Yellow,Warning,Sign,On,A,Hiking,Trail,In,Sedona,
592921415 Fotó: Eleri Denham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentés rendkívül nehéznek bizonyult a nagyjából ötven méter mély szakadék miatt – közölte Jorge Benito Rodriguez, Nayarit állam polgári védelmi hatóságának vezetője.

A szerencsétlenségben tizennégy felnőtt és három gyerek halt meg.

Egyelőre nem tudni, hogy a Tijuanába tartó busz negyven utasával miért tért le az útról. A baleset Barranca Blanca település mellett történt a tagállami főváros, Tepic határában.

A polgári védelmi hatóság és a tűzoltóság által megosztott felvételeken az országúton sorakozó mentőautókat, valamint a sérült utasokat kísérő segítségnyújtókat lehetett látni.

A helyi tűzoltóság szerint a buszon hat indiai állampolgár is utazott. 

Júliusban Mexikó déli Oaxaca államának egyik hegyvidéki részén történt hasonló tragédia, akkor legalább 29 ember meghalt és 19 megsérült, amikor egy autóbusz szakadékba zuhant.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.