Több száz migránst mentett ki a tengerből a parti őrség

A görög parti őrség mintegy kétszáz migránst mentett ki a görög–török határt jelentő Évrosz folyónál.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 04. 19:31
New Temporary Refugee Camp In Lesbos Island
New Temporary Refugee Camp In Lesbos Island Fotó: NICOLAS ECONOMOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok kisgyerek és beteg felnőtt részesült orvosi ellátásban, majd a törökül Mericnek nevezett folyó közelében fekvő Fülakio görög kisváros melletti menekülttáborba szállították őket, hogy hivatalosan is felvegyék az adataikat. A migránsok többsége saját állítása szerint Szíriából és Irakból érkezett.

Idén január 1. és július 30. között csaknem 12 ezer migráns érkezett Törökországból Görögországba szárazföldi és tengeri útvonalon az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint, ám a tényleges szám ennél vélhetően sokkal magasabb.

A térségben működő embercsempészbandák általában azt ígérik a migránsoknak, hogy Görögországból Nyugat- és Közép-Európába szállítják őket gépkocsival, amiért gyakran több ezer eurót fizetnek a menekültek.

Borítókép: Migránsok egy görög menekülttáborban (Fotó: NurPhot/AFP/Nicolas Economou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.