„Brüsszel cserben hagyta a vállalkozásokat”

A kkv-k nehéz helyzetéért a felelősség legfőképpen a brüsszeli bürokratákat terheli a Fidesz politikusai szerint.

2023. 09. 14. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP a plenáris ülésén megvitatta a kis- és középvállalkozások (kkv-k) működését könnyítő javaslatcsomagot. Győri Enikő fideszes EP-képviselő a vita kapcsán rámutatott: 

Számos európai kkv a túlélésért küzd. Brüsszel ahelyett, hogy időben a segítségükre sietett volna, adminisztratív terhek sokaságát varrta a nyakukba. Az Európai Bizottság mostani javaslata így nem más, mint egy megkésett kísérlet, hogy a saját maga által épített akadályokat lebontsa.

Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője szerint a bemutatott csomag hiteltelen, mert a kkv-k nehéz helyzetéért a felelősség legfőképpen a brüsszeli bürokratákat terheli. 

Győri Enikő és Gyürk András sajtóközleménye szerint Győri Enikő kiemelte:

 A zöldátállás, a vállalati magatartási kódex, az új jelentési kötelezettségek terhe jelenti a valóságot a cégeknek manapság Európában. Így a közel 85 millió embert foglalkoztató szektornak lassan nem marad ideje termelni, szolgáltatni. A költségei az egekbe emelkednek, nehezen jut forráshoz, küzdenie kell a képzett munkaerőért. A baj jól látható, hisz Németország és Franciaország közösen kezdeményezte, hogy az EU csökkentse a vállalatok adminisztratív terheit. Brüsszel most utánuk kullog – emelte ki Győri Enikő.

Gyürk András szerint a javaslatok elégtelenek, Brüsszel cserben hagyta a vállalkozásokat. 

Az elmúlt évek során a kisvállalkozók rekordmagas energiaárakat, növekvő bürokratikus terheket és kioktatást kaptak a bizottságtól. Emellett a bürokraták a kkv-kat segítő rezsivédelmi intézkedések azonnali megszüntetésére szólították fel a tagállamokat. Nyilvánvalóvá vált, hogy Brüsszel képtelen hiteles megoldást ajánlani a maga által generált problémákra. A jövő évi európai parlamenti választásokon kisvállalkozók milliói mondhatják el véleményüket a bizottság tevékenységéről.

  áll a képviselők által kiadott közös sajtóközleményben.

 

Borítókép: Győri Enikő (Forrás: Facebook/Győri Enikő hivatalos oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.