Kína rálép az Apple sarkára, kitiltja a közhivatalokból az iPhone-okat

Hoppá.

Forrás: MTI2023. 09. 06. 13:15
Chiang,Mai,thailand,,Dec,02,2015,:,A,Man,Hand,Holding
346261850 Fotó: BongkarnGraphic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kína elrendelte, hogy a központi kormányzati szervek tisztviselői ne használjanak iPhonokat és más külföldi márkájú készülékeket a munkahelyükön – jelentette a The Wall Street Journal című amerikai lap az ügyet ismerő személyekre hivatkozva szerdán.

A kínai kormány tájékoztatási osztálya és az Apple sem reagált a megkeresést követően.

Kína az adatbiztonságra hivatkozva több új jogszabályt fogadott el és új megfelelési követelményeket vezetett be a vállalatok számára. Májusban az ország sürgette a nagy állami tulajdonban lévő vállalatokat, hogy vállaljanak kulcsszerepet abban, hogy az ország technológiailag önellátóvá váljon.

Kína és az Egyesült Államok viszonya feszült, mivel Washington szövetségeseivel együtt igyekszik megakadályozni a távol-keleti nagyhatalom hozzáférését azokhoz a fontos eszközökhöz, amelyekre a chipiparban versenyképességének fenntartásához szüksége van, és több nyugati ország kitiltotta az informatikai és távközlési rendszeréből egyes kínai gyártók termékeit.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.