Még a saját országukat sem ismerik fel az amerikaiak + videó

Egy, a TikTokra feltöltött videóból kiderült, hogy az átlagos amerikaiaknak fogalmuk sincs, hogy hogyan néz ki a térképen az Egyesült Államok.

2023. 09. 15. 16:06
Forrás: Fotó: Pixabay.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy rövid összeállításban hat embert szólítottak meg az utcán, azonban egyikőjük sem tudta helyesen megtippelni, hogy a nekik mutatott képen milyen országot látnak, annak ellenére, hogy a kérdést feltevő influenszer az Egyesült Államokat mutatta nekik. 

Az első válaszadó szerint a képen Ohio amerikai állam van. A második tippelő pedig Kínát jelölte meg helyes válasznak, majd pedig a harmadik fiatal Jamaicaként azonosította be a képen látható országot. 

Ezek után még Oroszország és Brazília is előkerült, a videó végén szereplő utolsó megszólaló, aki ugyancsak nem adott helyes választ a kérdésre, azt kifogásolta, hogy a videó készítője túl egyszerű kérdést tett fel, majd pedig megjegyezte, hogy ő maga a Harvardon végzett. 

Amint arról korábban már a Magyar Nemzet is beszámolt, egy nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 84 százaléka nem tudja, hol található Ukrajna. Erről nemrég egy sorozatot is készítettek, amiből kiderül, hogy az átlag amerikai ember amellett, hogy nem tudja, merre található egy ország a nagyvilágban, még jókat is derül a saját tudatlanságán. Volt, aki Ausztráliát vagy Mexikót, egyesek pedig Finnországot jelölték meg Ukrajnaként.

A kérdésre, hogy hol van Oroszország, szintén vajmi kevesen tudtak választ adni, egyesek pedig meggyőződve állították, hogy Kína Oroszország.

A Washington Post több mint kétezer amerikait kérdezett meg többek között arról, hogy hol található Ukrajna a térképen. Az eredmények azonban amint az a képen is látszik, lesújtók voltak.


Az eredmények szerint csupán minden hatodik amerikai, azaz a megkérdezettek 16 százaléka helyezte el helyesen Ukrajnát a térképen. A legtöbben azt gondolták, hogy Ukrajna valahol Európában vagy Ázsiában található, de átlagosan 1500-2000 kilométert tévedtek. A 18 és 24 év közöttiek 27 százaléka azonosította helyesen Ukrajnát, míg a 65 év felettiek 14 százaléka. A férfiak közül húsz százalék válaszolt jól, míg a nők 13 százaléka voksolt a megfelelő helyre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.