Soha nem hallott felvételek kerültek elő Diana hercegnő és III. Károly életéről

A huszonhat évvel ezelőtt tragikus balesetben elhunyt hercegnő kendőzetlen őszinteséggel beszélt naplójában.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 6:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy eddig nem ismert hangfelvétel került nyilvánosságra, melyen Diana hercegnő arról beszél, hogy Károly herceg – most már III. Károly király – Harry herceg születésekor panaszkodott, amiért nem lány gyermekük lett – számolt be a CNN. Mint írják, a megboldogult hercegnő halála előtt több hangfelvételt is készített titokban életéről, melyeket aztán Andrew Morton írónak küldött el még tragikus balesete előtt. 

A hangfelvételek egy része most hallható először a jövőre megjelenő, „Diana: The Rest of Her Story” című dokumentumfilm előtt.

Diana hercegnő 26 évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én hunyt el.

Harry keresztelőjén Károly odament a mamához [II. Erzsébet királynőhöz], és azt mondta: »Tudod, annyira csalódtunk, azt hittük, kislány lesz«

– hallható a hangfelvételen Diana. Erre – a hangfelvétel tanulsága szerint – II. Erzsébet elkapta a fejét, és azt válaszolta Károlynak: „Rá kéne jönnöd, milyen szerencsések vagytok, hogy normális gyereketek van”.

Harry herceg és felesége, Meghan 2020 januárjában jelentették be, hogy visszalépnek a brit királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepükből, és Amerikába költöznek, hogy anyagi függetlenségükön dolgozzanak. Erre válaszul a néhai II. Erzsébet királynő akkor közleményben adta ki útját unokájának, közölve, hogy a pár nem lát el többé a királyi család „munkakörébe” tartozó feladatokat.

Azóta többek közt szerepeltek egy, a Netflix által bemutatott dokumentumsorozatban, amely kritikusan szemléltette, hogyan bánt velük a média és a királyi család, Harry pedig Spare című memoárjában mesélt a múltjáról.

Borítókép: Diana hercegnő (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.