Újabb migránshorror Szerbiában

Húsz késszúrást kapott a balkáni útvonalon az egyik illegális bevándorló.

2023. 09. 27. 13:48
null
20221104 szerbia migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak tömegesen érkeznek az Európai Unió felé a balkáni útvonalon az illegális bevándorlók, de útjukat erőszak és agresszió kíséri. A magyar–szerb határ mentén folyamatosak a lövöldözések. Az embercsempészek és a migránsok között állandósultak a véres leszámolások. Mint arról korábban lapunk is írt, a helyiek már teljesen belefáradtak abba, hogy nem múlik el nap, hogy ne fegyverropogásra ébredjenek vagy ne azzal feküdjenek. 

De nemcsak a Délvidéken cirkuszolnak és okoznak gondot a helyi lakosoknak, illetve a rendőrségnek az illegális bevándorlók, hanem Szerbia délebbi részein is. A legutóbb a szerb–bolgár határ mentén lévő Dimitrovgrad környékén történt véres incidens. 

A szerb sajtó beszámolói szerint egy vitát követően hússzor tüdőn és gyomron szúrtak egy illegális bevándorlót. 

A késes támadás egy autópálya mellett történt – írja a Blic szerbiai napilap. 

A média érdeklődésére a piroti rendőrség megerősítette, hogy a migráns a reggeli órákban szúrt sebeket szenvedett az út mellett. A sérültet a piroti kórházba szállították, de arról nem szólnak a hírek, hogy milyen állapotban van. Az eset körülményei is tisztázatlanok eddig.

Egyelőre hivatalosan azt sem tudni, hogy a külföldi állampolgár melyik országból származik, hány éves és milyen státussal rendelkezik Szerbiában. A Republika szerb hírportál ugyanakkor tudni véli, hogy a megtámadott migráns szíriai állampolgár lehet, az orvosok pedig az életéért küzdenek. 

Egyelőre annyit mondhatunk, hogy ez a bűncselekmény megtörtént, egy illegális migránst megkéseltek, a rendőrség intenzíven nyomoz az ügyben, az esetről értesítették az illetékes ügyészséget

 – közölte a piroti rendőrség.

Borítókép: Migránsok Szerbiában (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.