időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Zaharova elárulta, kik állhatnak a szevasztopoli támadás mögött + videó

Magyar Nemzet
2023.09.27. 12:57 2023.09.27. 13:02
Zaharova elárulta, kik állhatnak a szevasztopoli támadás mögött + videó

Kijev Szevasztopol elleni támadását amerikai és brit szakértőkkel szoros együttműködésben hajtották végre – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, múlt pénteken érte rakétatámadás Szevasztopolt. Csapást mértek az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállására.

 

Szeptember 22-én ismét támadás érte Szevasztopolt, és kétségtelen, hogy az akciót korábban a nyugati hírszerzés, a NATO műholdjai és a titkosszolgálati gépek segítségével tervezték, és szorosan együttműködve hajtották végre az amerikai, illetve a brit különleges szolgálatokkal

 – mondta Zaharova a szokásos sajtótájékoztatóján.

A szerb Danas napilap szerint az orosz külügyi szóvivő kiemelte: a pénteki támadást az amerikai és a brit hírszerző szolgálatok kérésére és velük szoros együttműködésben hajtották végre.

Mint korábban megírtuk, szakértők szerint az ukrán Krím félsziget elleni támadások célja, hogy az oroszoknak védekezniük kelljen, illetve hogy Kijev elvágja a Krím félszigetet Oroszországtól.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/X/Twitter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.