Zaharova elárulta, kik állhatnak a szevasztopoli támadás mögött + videó

Az orosz külügyi szóvivő úgy véli, Washington és London keze is benne van a támadásban.

2023. 09. 27. 12:57
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijev Szevasztopol elleni támadását amerikai és brit szakértőkkel szoros együttműködésben hajtották végre – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, múlt pénteken érte rakétatámadás Szevasztopolt. Csapást mértek az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállására.

 

Szeptember 22-én ismét támadás érte Szevasztopolt, és kétségtelen, hogy az akciót korábban a nyugati hírszerzés, a NATO műholdjai és a titkosszolgálati gépek segítségével tervezték, és szorosan együttműködve hajtották végre az amerikai, illetve a brit különleges szolgálatokkal

 – mondta Zaharova a szokásos sajtótájékoztatóján.

A szerb Danas napilap szerint az orosz külügyi szóvivő kiemelte: a pénteki támadást az amerikai és a brit hírszerző szolgálatok kérésére és velük szoros együttműködésben hajtották végre.

Mint korábban megírtuk, szakértők szerint az ukrán Krím félsziget elleni támadások célja, hogy az oroszoknak védekezniük kelljen, illetve hogy Kijev elvágja a Krím félszigetet Oroszországtól.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/X/Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.