Elon Musk egy mémmel tette nevetségessé Zelenszkijt

Musk szerint Bidenéknek fontosabb Ukrajna határvédelme, mint a saját országuk.

2023. 10. 02. 11:35
MUSK, Elon
New York, 2022. május 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk egy mémmel válaszolt az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij állandó katonai segítségkérésére. A techmilliárdos az X (korábbi nevén Twitter) közösségi oldalára posztolt egy mémet, amely egy tinédzsert ábrázol feszült arccal, amint egy lány mellett ül. A mém eredeti hősének arca helyére az ukrán elnökét montírozták. Ezt a mémet általában olyan helyzet leírására használják, amikor az ember nagyon mondani akar valamit, amit rendszeresen szokott, de akkor épp vissza kell tartania. 

A kép szövege pedig 

Amikor öt perce nem kértél egymilliárd dollárnyi segítséget.

Musk korábban annak a véleményének is hangot adott, hogy az Egyesült Államok politikusai százszor jobban aggódnak Ukrajna határai miatt, mint saját országuk miatt.

Az amerikai–dél-afrikai milliárdos a napokban nem csak az ukrán támogatással kapcsolatban osztotta meg véleményét az X-en. Pár napja a német külügyminiszterrel szólalkozott össze az illegális bevándorlás kapcsán.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.