Ezt üzeni az őt fenyegető radikális iszlamistáknak az olasz képviselő + videó

Egyre nagyobb méreteket ölt az iszlám világ haragja, a közel-keleti konfliktus Olaszországban is feszültségek forrásává vált.

2023. 10. 24. 20:18
null
Arrecife, 2023. október 16. Illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjében 2023. október 16-án, miután a tengeri mentõszolgálat 52 migránst vett fedélzetére a spanyol partok közelében. MTI/EPA-EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is szabadok maraduk – szögezte le Facebook-bejegyzésében Silvia Sardone, a jobboldali Liga európai parlamenti képviselője azt követően, hogy halálosan megfenyegették szélsőséges iszlám militánsok. 

Egyre nagyobb méreteket ölt az iszlám világ haragja, a közel-keleti konfliktus Olaszországban is feszültségek forrásává vált. Nemcsak a zsidó közösségek elleni gyűlölet növekszik, hanem a jobboldali politikusok is a muzulmán szélsőségesek haragjának középpontjába kerültek.

Többszöri halálos fenyegetés érte Silvia Sardone európai parlamenti képviselőt Olaszországban élő iszlám radikálisok részéről, a halálát és családtagjai pusztulását kívánják a közösségi médiában és e-mailekben. A jobboldali politikus ugyanis számos alkalommal szólalt fel az Európai Parlamentben a nyugati értékek mellett és figyelmeztetett a kontinens iszlámosodásának veszélyére.

A személyét ért sorozatos fenyegetések miatt őt és családtagjait is állandó rendőri védelemmel őrzik. Az olasz politikus gyakran úton van Brüsszel és Strasbourg között.

Valószínűleg különösen az zavarja a szélsőségeseket, hogy egy szabad és nem alárendelt nő kiáll az elképzelései mellett, és nem marad csöndben, ahogyan azt sokan teszik

– magyarázta a bejegyzésben az olasz képviselő. A Liga politikusa már évek óta hangoztatja, hogy az Olaszországban lévő engedély nélküli mecsetek könnyen az iszlám radikalizáció központjává válhatnak.

Silvia Sardone azt is elmondta, természetesen aggódik családtagjai miatt, de a fenyegetések ellenére, a jövőben is kiáll nézetei mellett, az európai értékek védelmében. Meggyőződése, hogy az európai intézmények számos jobboldali politikus figyelmeztetése ellenére alulbecsülték az iszlám radikalizálódás veszélyét.

Úgy véli, hogy az európai nagyvárosok nincsenek biztonságban, túl sok illegális bevándorló érkezett a kontinensre. Az Il Libero napilapnak adott exkluzív interjúban a politikus arról is beszámolt, hogy családtagjait nyomasztják a fenyegetések. Édesanya legszívesebben a négy fal közé zárná, gyermekei éjszakénként felkelnek, hogy ellenőrizzék, be van-e zárva a bejárati ajtó.

 A félelem ellenére azonban szerettei azt is megértették, miért küzd olyan eltökélten. 

Civilizációs harcot vívunk, hogy szabad világot hagyjunk gyermekeinknek. Ahol nem fosztanak meg jogainktól, ahol a politikai korrekt nevében nem törlik el történelmünk, kultúránk, civilizációnk. Ki akarnak irtani minket, de nem engedjük meg nekik

– szögezte le kategorikusan az Il Libero napilap hasábjain Sardone. Az olasz politikus arra buzdít, hogy aki csak teheti menjen el a Liga által november 4-re, Milánóba meghirdetett megmozdulásra. – Nagy szükség van arra, hogy kiálljunk a nyugati értékek, a szabadság, a demokrácia védelmében, és elítéljük a terrorizmust, az antiszemitizmust és az iszlám fanatizmust – hangoztatta Sardone.

Olaszországban egyébként továbbra is szigorú nemzetbiztonsági ellenőrzések vannak érvényben, bár konkrét terrorfenyegetésekre nem volt példa, de támadásra készen álló rejtőzködő sejtek aktiválódása nem kizárható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA-EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.