Földi László: A tömeges migráció óta Európában van a terror

A szakértő szerint már csak a politika tud tenni az Európa-szerte zajló terrortámadások megakadályozásáért.

Forrás: MTI2023. 10. 22. 9:47
null
Berlin, 2023. október 21. A palesztinok mellett tüntetnek Berlinben 2023. október 21-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet október 7-én betört az övezet melletti izraeli településekre, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek és elhurcoltak kétszáz civilt. A Hamász elleni izraeli hadmûvelet eddig közel 3800 palesztin halálát okozta a Gázai övezetben, a sebesültek száma meghaladja a 12 ezret. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A titkosszolgálatok már nem tudják kezelni a helyzetet, ezért a politikának kellene lépnie az Európa-szerte zajló terrortámadások megakadályozása érdekében – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A műsorban elhangzott: a közelmúltban megszaporodtak a terrorista cselekmények Európa-szerte: Franciaországban egy tanár, Brüsszelben két svéd futballszurkoló vált az iszlám terror áldozatává, míg az Egyesült Királyságban 320 antiszemita támadás történt azóta, hogy a palesztin Hamász terrorszervezet támadást intézett Izrael ellen. Földi László kifejtette:

a terror lényege a félelemkeltés, a félelem fenntartása, Nyugat-Európában pedig a tömeges migráció megindulása óta ez játszódik le.

Úgy vélekedett: az elmúlt hét-nyolc évben a migránsok beengedésével tönkretették az emberek életének nyugalmát, és ma már ott tartanak – például német falvakban – hogy a gyerekeket nem merik kiengedni az utcára esténként. Közölte: sajnálatosak a terrorizmusból eredő gyilkosságok, a robbantások, de az az igazi bűncselekmény az egész kontinenssel szemben, hogy az embereknek örökös félelemben kell élniük a betelepült migránsok miatt.

Földi László szerint az európai döntéshozó elit is bűnrészes, hiszen a migráció támogatásával vagy egyes bűncselekmények elhallgatásával elősegíti a terrorcselekményeket, amelyek száma vélekedése szerint meredeken emelkedni fog a jövőben.

A Nyugat-Európában működő hatóságok, titkosszolgálatok tevékenységéről szólva azt mondta: a titkosszolgálatok bizonyos mennyiség felett nem képesek kontrollálni az eseményeket, tehetetlenné válnak. Megjegyezte: Európában mintegy negyvenmillió olyan ember élhet, aki nem fogadja el az európai jogrendet, kultúrát, közülük pedig több millió potenciálisan veszélyes, akár terrorcselekmények elkövetésére is képes lehet. Földi László szerint a politikának kellene lépnie mielőbb annak érdekében, hogy Európa ne veszítse el a több évszázados, hagyományos keresztény identitását a migrációból eredő problémák eszkalálódása miatt. Úgy vélte:

szigorúan kell fellépni a potenciálisan veszélyes emberekkel szemben, például a gyanús személyeket a családjukkal együtt kell kitelepíteni a kontinensről.

Az új, a migránsok kötelező szétosztásával is együtt járó migrációs paktum kapcsán azt mondta: nem kell tudomásul venni a brüsszeli utasításokat, és sok ország nem is fog belemenni a tervezet elfogadásába, ugyanis ez a döntés is tovább segítené a terrorizmust.

Borítókép: A palesztinok mellett tüntetnek Berlinben 2023. október 21-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.