Megölték egy amerikai zsinagóga elnökét

A nyomozás eddigi állása szerint Samantha Wollt otthonában késelték meg.

2023. 10. 22. 9:29
Head of Detroit synagogue found stabbed to death
US-CRIME-HOMICIDE-RELIGION-TENSIONS Fotó: SARAH RICE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan, több szúrt sebbel a testén találták meg szombat reggel az Egyesült Államokbeli detroiti Isaac Agree nevű zsinagóga elnökét, Samantha Wollt – számolt be vasárnap a CNN amerikai hírcsatorna. A rendőrség közölte, a nyomozás eddigi állása szerint a 40 éves nőt otthonában támadhatták meg, a hatóságok kiérkezésekor már nem élt, emberölés ügyében indítottak eljárást. A nyomozást a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is segíti.

James White rendőrfőnök arról számolt be, egyelőre em tudni, miért ölték meg a zsinagóga elnökét. Nyilatkozatában egyúttal arra kérte a lakosságot, várják meg a nyomozás eredményét, és ne vonjanak le következtetéseket az ügyből, noha közlése szerint, érthető, hogy mindenkiben kérdések merülnek fel. Az al-Dzsazíra pánarab hírportál ugyanakkor rámutatott, Samantha Wollt akkor gyilkolták meg, amikor az október elején kirobbant háború miatt világszerte megnőtt az antiszemita támadások, valamint a zsidó közösségeket érő fenyegetések száma.

Samantha Woll 2022 óta vezette a detroiti zsinagógát, emellett más helyi zsidó szervezetek munkájában is aktívan részt vett, például segítségével hozták létre a Detroiti Muszlim–Zsidó Fórumot is.

Borítókép: Nagy erőkkel folyik a nyomozás Samantha Woll, az Isaac Agree nevű zsinagóga elnökének gyilkosságának ügyében 2023. október 21-én (Fotó: AFP/Sarah Rice)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.