Fukuyama szerint Ukrajna inkább való az EU-ba, mint Magyarország

Francis Fukuyama japán származású amerikai filozófus és politológus interjút adott a Szabad Európa Rádió ukrán nyelvű kiadásának.

Forrás: Mandiner2023. 10. 19. 11:15
ORBÁN Viktor
Az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozója Spanyolországban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner szúrta ki, hogy Francis Fukuyama japán származású amerikai filozófus és politológus interjút adott a Szabad Európa Rádió ukrán nyelvű kiadásának. Az interjúban kifejtette, hogy szerinte, ha Oroszországot sikerül is kiűzni Ukrajnából, van olyan erős, hogy továbbra is komoly fenyegetést jelentsen. Úgy gondolja, hogy ha Donald Trumpot 2024-ben újraválasztják, az nagyon nem lesz jó Ukrajna számára.

Donald Trump egyáltalán nem szimpatizál a Kijev támogatásának folytatásával

– jelentette ki a szakértő. Ezzel kapcsolatban korábban Edward Lucas külpolitikai elemző a The Times hasábjain fejtette ki a véleményét. Szerinte Donald Trump hatalomra kerülése nem sok jót ígér az öreg kontinensnek, ugyanis a következő kormányzat cserbenhagyná Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Ennek az lesz a következménye a külpolitikai elemző szerint, hogy Ukrajna összeomlik, majd gazdasági krízis fogja sújtani

– idézi a Mandiner az elemzőt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.