Orbán Balázs kiosztotta a hazánkat kritizáló német politikust

Orbán Balázs: 1 – Daniel Freund: 0.

2023. 10. 12. 21:49
ORBÁN Balázs
Budapest, 2021. július 27. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány elnöke Andreas Rödder német történész Konzervatív 21.0 - a polgári Németország programja címmel magyarul megjelent könyvének bemutatóján a Fõõrség épületében, a budai Várban 2021. július 27-én. A könyv a Mathias Corvinus Collegium (MCC) gondozásában jelent meg. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának X-oldalán jelent meg egy bejegyzés, amelyben bemutatta a magyar határrendészeti járművek állapotát az illegális migránsok támadásai után és hozzátette: 

Ezt utasítottuk el Brüsszelben és ezt nem fogjuk engedni, hogy beszabaduljon a hazánkba.

A bejegyzést nem tudta megemészteni a hazánkat rendszeresen bíráló német EP-képviselő, Daniel Freund, aki cinikusan illegális visszaküldéssel vádolta meg az Orbán-kormányt, és azzal, hogy csak az autóikat sajnálják. Orbán Balázs nem hagyta annyiban a bejegyzést, úgy reagált:

„Számunkra az, amit önök »illegális visszaszorításnak« tartanak, a magyar és az európai polgárok védelme. Európai parlamenti képviselőként önnek is ezt kellene helyette előtérbe helyeznie.

Továbbra sem adta fel az Európai Parlament zöldképviselője, válaszul azt írta, hogy „Európai uniós tagállamként a jogállamiságot kellene előtérbe helyezni”, de erre a következő szóváltás zajlott le, ami végleg elhallgattatta Freundot:

Orbán Balázs: A jogállamiság az emberek védelméről szól. Olvasson róla többet!

Daniel Freund: Hol? A Breitbarton? [amerikai hírportál, melynek tartalmát nőgyűlölőnek, idegengyűlölőnek és rasszistának minősítették.]

Orbán Balázs: Arisztotelésznél, te ostoba.

Borítókép: Orbán Balázs (MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.