Vlagyimir Putyin nem találkozik a Hamász-delegációval

Az orosz államfő a külügyminisztériumon keresztül tartaná a kapcsolatot.

2023. 10. 26. 16:26
Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova
Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova Fotó: SEFA KARACAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervezi, hogy találkozik a Moszkvában tartózkodó Hamász-delegációval. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírói kérdésre elmondta, hogy Oroszország a külügyminisztériumon keresztül kívánja tartani a kapcsolatot. Peszkov azonban azt elárulta, hogy Mahmúd Abbász palesztin vezető közeljövőbeli látogatásáról tárgyalások folynak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Hamász képviselői Moszkvába látogattak, erről Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő beszélt. 

Elmondhatom és megerősíthetem, hogy az érintett palesztin mozgalom képviselői Moszkvába látogatnak

– mondta a sajtó képviselőinek. Zaharova arról is beszámolt, hogy Moszkvában megbeszélést tartott Mihail Galuzin, az orosz külügyminiszter-helyettes és iráni kollégája, Ali Bagheri Kani. Kiemelte azt is, hogy Oroszország erőfeszítéseket tesz a palesztin–izraeli konfliktus mielőbbi lezárására, és kapcsolatban áll a kulcsszereplőkkel.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.