Rishi Sunak: Valószínűleg Gázából indított rakéta csapódott az al-Ahli kórházba

A brit miniszterelnök szerint a brit hírszerzés is arra jutott, hogy Gázából indított rakéta csapódott az al-Ahli kórházba.

Forrás: MTI2023. 10. 23. 18:56
SUNAK, Rishi
London, 2023. június 21. Rishi Sunak brit miniszterelnök beszédet mond az Ukrajna újjáépítésérõl szóló kétnapos nemzetközi konferencia megnyitóján Londonban 2023. június 21-én. MTI/EPA pool/Andy Rain Fotó: Andy Rain
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint a brit hírszerzés azt valószínűsíti, hogy Gázából indított rakéta csapódott be az övezetben működő al-Ahli kórházba.

A Gázát uraló Hamász iszlamista terrorcsoport hatóságai szerint a múlt keddi robbanás 471 ember halálát okozta.

A Hamász és számos arab ország Izraelt tette felelőssé a támadásért, az izraeli kormány szerint ugyanakkor a Gázai övezetben működő másik terrorcsoport, az Iszlám Dzsihád rakétája találta el a kórházat.

Rishi Sunak, aki hétfő este a londoni alsóház képviselőit tájékoztatta a térségben tett múlt heti látogatásáról, kijelentette: brit hírszerzési és fegyverszakértők mélyreható vizsgálata szerint a robbanást valószínűleg egy olyan rakéta – vagy annak egy része – okozta, amelyet Gázából indítottak Izrael felé.

A héten már a francia katonai hírszerzés is közölte, hogy a gázai kórházban történt robbanás nem izraeli rakétacsapás eredménye.

Borítókép: Rishi Sunak brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA pool/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.