Svédország és Dánia felfüggesztette a palesztinoknak szánt fejlesztési segélyeket

Ismét a civilek látják a kárát a háborúnak.

Forrás: MTI2023. 10. 10. 20:57
null
Gáza, 2023. október 10. Füst tör a magasba az egyik izraeli légitámadás következtében kigyulladt halászhajókból Gázában 2023. október 10-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/AP/Adel Hana Fotó: Adel Hana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédország és Dánia felfüggesztette kedden a palesztinoknak szánt fejlesztési segélyeket a Hamász radikálisainak áldozatok százait követelő hétvégi véres támadása nyomán. Johan Forssell svéd fejlesztési miniszter sajtótájékoztatón jelentette be a lépést, amely további intézkedésig marad érvényben. A segélyek mértékéről nem tett említést.

A dán külügyminisztérium közleményben tudatta a támogatások szüneteltetését. A kormány felkérte a SIDA fejlesztési ügynökséget, hogy december elejéig készítsen jelentést a palesztinoknak nyújtott segélyek felhasználásáról, biztosítandó, hogy a dán pénzekkel nem élnek vissza, közvetve sem használják a forrásokat terrorista szervezetek támogatására.

Dánia az idén 235,5 millió korona (12 milliárd forint) támogatást tervezett nyújtani a palesztinoknak. Ezen felül 115 millió korona (hatmilliárd forint) humanitárius segélyt különített el, amihez még dán civilszervezetek 25,8 millió koronát (1,3 milliárd forint) tesznek hozzá. A humanitárius segélyek folyósítását nem szüneteltetik.

Borítókép: Füst tör a magasba az egyik izraeli légitámadás következtében kigyulladt halászhajókból Gázában 2023. október 10-én (Fotó: MTI/AP/Adel Hana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.