Tehetséges politikusnak tartják Orbán Viktort külföldön

Az Il Foglio olasz lap szerint a magyar miniszterelnök óriási vihart tud kavarni az Európai Unióban, és még Washington is rá figyel.

Forrás: Mandiner2023. 10. 26. 11:29
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. november 14. Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz újság az Il Foglio szerint Orbán Viktorra figyel a világ, egy olyan politikus, akit senki nem tud figyelmen kívül hagyni, a vezetők közül talán a legnagyobb vitakeltő − írja a Mandiner.

Mint írják, 

„Orbán egy tízmilliónál is kisebb lakosságú ország vezetőjeként is óriási vihart tud kavarni az Európai Unióban, de még az amerikai politikában is figyelmet kap. A Republikánus Párt támogatja, Donald Trumpt pedig el is ismerte Orbán Viktor bátorságát és vezetői képességeit.”

Az olasz újság arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnököt már különböző republikánus politikusok, valamint ismert közéleti szereplők is felkeresték már, köztük olyan személyiségek is, mint a konzervatív véleményvezér, Tucker Carlson, a Fox News korábbi újságírója is, aki az X-re készített interjút Orbán Viktorral, amit már 120 milliónál is többen néztek meg.

Orbán Viktor és Donald Trump kölcsönösen tisztelik és csodálják a másikat, amit az is mutat, hogy nemrég 

az egykori amerikai elnök az egyik nagygyűlésen Orbán Viktort a világ egyik legalkalmasabb vezetőjének nevezte.

Az Il Foglio szerint Orbán bármennyire is elszigeteltnek tűnik, élvezi a helyzetet, amit Brüsszelben vétójogával teremtett, és nem fél a rendbontástól sem. A lap szerint a világ figyel Orbánra, és a vezetők között talán ő a legnagyobb vitakeltő – egy olyan politikus, akit senki sem tud figyelmen kívül hagyni.

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.