Tovább növelik az orosz hadsereg létszámát

A tervek szerint egy teljesen új hadtestet állítanának fel.

2023. 10. 25. 19:09
MEDVEGYEV, Dmitrij; HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. március 21. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje a Hszi Csin-ping kínai államfõ és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping elõzõ nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev Fotó: Alekszej Majsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz fegyveres erők szerződéses katonákkal való feltöltése 2024-ben is folytatódik.

Dimitrij Medvegyev az orosz védelmi minisztérium adataira hivatkozva elmondta, hogy 2023. január 1-jétől október 25-ig csaknem 385 ezren léptek katonai szolgálatba. Közülük 305 ezer szerződéses katona és mintegy 80 ezer önkéntes.

A Biztonsági Tanács alelnöke megjegyezte, hogy a szerződéses katonai szolgálatra történő kiválasztás üteme jelentősen megnőtt, naponta több mint 1600 ember köt szerződést az orosz fegyveres erőkkel.

Természetesen minden katona maximális tiszteletet érdemel, és továbbra is minden szükséges támogatást meg kell kapniuk

– hangsúlyozta Medvegyev, majd kiemelte, hogy figyelembe véve a feszült globális helyzetet, az Orosz Föderáció függetlenségének és biztonságának hatékony védelme érdekében egy sor intézkedést hoznak a fegyveres erők létszámának növelésére és megerősítésére. A jövő évet is beleértve, a tervek szerint újabb hadtestet, hét hadosztályt, 19 dandárt, 49 ezredet és egy flottát alakítanak ki.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.