Ukrajna helyett Izraelt választották

Egyre több épületen cserélik le az ukrán zászló színeit az izraeli zászló színeire.

2023. 10. 12. 16:28
null
Gáza, 2023. október 10. Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség tudósítója arról számolt be, hogy a Bloomberg hírügynökség New York-i központjának otthont adó felhőkarcoló tetején az ukrán zászló neonképét izraeli zászlóra cserélték.

Az ukrajnai háború kezdete után a Lexington Avenue 731. szám alatt található felhőkarcoló felső emeletei sárga és kék színben pompáztak.

A tudósító az épület dolgozóit kérdezte a döntés okáról. A portások azonban azt mondták, hogy nem tájékoztatták őket a zászlóváltás okairól.

Amint arról már a lapunk is beszámolt, a palesztin Hamász terrorszervezet október 7-én reggel példátlan rakétatámadást indított Izrael ellen a Gázai övezetből, és terroristáik beszivárogtak a dél-izraeli határ menti területekre. Válaszul az Izraeli Védelmi Erők bejelentették a Vaskardok hadművelet megindítását a Hamász ellen a Gázai övezetben. 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a nemzethez intézett beszédében kijelentette, hogy az ország háborúban áll, és közölte, hogy elrendelte a tartalékosok széles körű mozgósítását. 

Az izraeli–palesztin konfliktus eszkalálódásának következtében Izraelben a halálos áldozatok száma meghaladta az 1200-at. A palesztin egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a Gázai övezetet ért izraeli csapások halálos áldozatainak száma mostanra 1100-ra nőtt. 

De nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Nyugat-Európában is lecserélték Ukrajnát Izraelre. A korábban az ukrán zászló színeivel kivilágított berlini Brandenburgi kapun is Izrael zászlajának hologramja díszelgett.

Borítókép: Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.