A BBC megtilthatta, hogy a dolgozók részt vegyenek az antiszemitizmus elleni felvonuláson

„Nyilvánvaló, hogy ha ezek a jelentések helytállók, akkor ez egy felháborító korlátozás a BBC részéről.”

2023. 11. 25. 18:45
March in solidarity with Palestinians
Protesters gather outside the BBC Scotland building as people take part in a demonstration to show solidarity with the Palestinian People, in Glasgow on October 14, 2023, in support of "their right to resistance". British Prime Minister Rishi Sunak called on Israel Friday to take "every possible precaution to protect civilians" in its response to last weekend's deadly attack by Hamas. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP) Fotó: AFP/ANDY BUCHANAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Times brit napilap oldala közölte, hogy a BBC munkatársait állítólag arra utasították, hogy ne vegyenek részt az antiszemitizmus elleni hétvégi londoni felvonuláson. A brit lap szerint a közelgő antiszemitizmus elleni nemzeti szolidaritási menetet túl ellentmondásosnak ítélték ahhoz, hogy a csatorna alkalmazottai részt vegyenek rajta, beleértve a zsidó alkalmazottakat is.

Az eseményt szervező Campaign Against Antisemitism (Kampány az Antiszemitizmus Ellen) csoport elmondása szerint a londoni felvonulás „az 1936-os Cable Street-i csata óta a brit zsidók támogatására szervezett legnagyobb tüntetés lesz”.

Ezen túl egyébként az Izrael-ellenes tüntetésekről is kitiltották a csatorna munkatársait. Mindezt a saját irányelveikre hivatkozva tették.

 A Fox News idézte fel, hogy a BBC még 2020-ban mutatott be új irányelveket. Ezek értelmében a munkatársaik „nem nyilváníthatnak személyes véleményt közpolitikai, politikai vagy ellentmondásos témákról, ami a gyülekezéseken való részvételre is kiterjed.

Tim Davie, a BBC főigazgatója azonban az akkori alkalmazottak különböző LMBTQ-párti gyűléseken való részvételére irányuló kérésekre tisztázta, hogy 

nincs probléma azzal, hogy ezek a munkatársak részt vesznek olyan közösségi eseményeken, amelyek egyértelműen ünnepi vagy megemlékező jellegűek, és nem veszélyeztetik a pártatlanságukról alkotott képet

Borítókép: Tüntetők gyülekeznek a BBC Scotland épülete előtt, miközben az emberek részt vesznek a palesztin néppel való szolidaritásuk jeléül szervezett tüntetésen Glasgow-ban 2023. október 14-én, „az ellenálláshoz való joguk” mellett (Fotó: AFP/Andy Buchanaan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.