Argentínában tárgyalnának az ukrajnai békéről

Békekonferenciát szervez az új elnök.

2023. 11. 23. 7:19
null
Buenos Aires, 2023. augusztus 13. Javier Milei, a La Libertad Avanza nevû koalíció elnökjelöltje (b) leadja voksát az elnökválasztáson egy Buenos Aires-i szavazóhelyiségben 2023. augusztus 13-án. MTI/AP/Mario De Fina Fotó: Mario De Fina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javier Milei, Argentína új elnöke felajánlotta Volodimir Zelenszkijnek, hogy tartsanak egy konferenciát Dél-Amerikában az ukrajnai konfliktus rendezéséért, számolt be róla Milei külpolitikai tanácsadója, Diana Mondino. 

Argentína megfelelő helyszín lenne egy békekonferencia számára

– közölte újságírókkal Mondino, hívta fel a figyelmet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Javier Milei nyerte meg a hétvégén az argentin elnökválasztást. A libertárius nézeteket valló, magát anarchokapitalistának mondó jobboldali politikus több mint tíz százalékkal előzte meg ellenfelét. 1983 óta – a demokratikus Argentína létezése óta – ez a legnagyobb arányú győzelem az elnökválasztásokon a latin-amerikai országban. 

Argentína helyzete kritikus. Az országnak drasztikus változásokra van szüksége. Nincs helye a fokozatosságnak és a mérsékelt intézkedéseknek

– fogalmazott támogatóihoz szólva a választási győzelem után Milei. 

Milei megválasztása után arról is beszélt, hogy visszavenne a Moszkvával való kapcsolatokból, és Ukrajnát támogatná a konfliktusban. 

Borítókép: Javier Milei (Fotó: MTI/AP/Mario De Fina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.