Vérbosszút esküdött egy beduin család a Hamász-terroristák ellen + videó

Hiába tudták, hogy nem zsidó, hidegvérrel kivégezték a beduin férfit.

2023. 11. 06. 15:45
null
Reim kibuc, 2023. október 10. Megrongált autók a Gázai övezet közelében fekvõ izraeli Reim kibuc környékén rendezett elektronikus zenei fesztivál helyszínén 2023. október 10-én. A Zaka izraeli mentõszolgálat közlése szerint mentõsei legalább 260 ember holtestét találták meg itt, akiket a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásakor öltek meg. MTI/AP/Ohad Zwigenberg Fotó: Ohad Zwigenberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy izraeli beduin család egymillió dollárt (350 millió forintot) ajánlott fel annak, akinek bármilyen információja van arról a Hamász-terroristáról, aki október hetedikén meggyilkolta fiát, Oszama Abu Asszát – adta hírül a The Jerusalem Post. A cikk szerint a férfi egyike volt annak a 240 embernek, akivel a Gázai övezet közelében megrendezett zenei fesztiválon végeztek.

A terroristák által használt autó kamerájának felvételeiből kiderül, az áldozatot előbb levetkőztették, megkínozták, majd agyonlőtték.

Korábbi híradások szerint a férfi a Gázai övezet közelében egy zsidó közösségben dolgozott biztonsági őrként. Mikor a Hamász terroristáinak hiába könyörgött arabul, előbb megverték, majd golyóval a fejében és testében találtak rá. Egy 12 éves kislányt és 4 éves kisfiút hagyott maga után.

– Annak ellenére ölték meg, hogy tudták, nem zsidó. Tudni akarjuk, ki a felelős ezért. A mi kultúránkban ez vérbosszút követel – nyilatkozta az áldozat nagybátyja.

Utol fogjuk érni a terroristát, bárhol is legyen. Ha Izraelben vagy Jordániában van családjuk, akkor az apját, a testvéreit, a nagybátyjait. Megfizetnek ezért!

– ígérték. 

Azt nem tudni, hogy a család mivel foglalkozik, hogy egymillió dolláros vérdíjat tűzzön ki a férfi gyilkosainak fejére.

Izraelben becslések szerint 200-300 ezer beduin él, egy jelentős részük még mindig nomád életformát folytat. A népcsoportot gyakran arab kisebbségként határozzák meg, nyelvük is arab, vallásuk pedig az iszlám. A Hamász terroristái tehát nemcsak hogy nem zsidóval, de ráadásul egy muszlimmal végeztek. Igaz, a beduinok remek harcosok és sivatagi nyomolvasók, gyakran az izraeli hadseregnek is megbecsült tagjai.

– A testvérem arab, akárcsak ők, és sosem volt katona – árulta el viszont az agyonlőtt férfi öccse.

A terrortámadásnak nem Oszama Abu Assza volt az egyetlen beduin áldozata: legalább heten a rakéták miatt haltak meg, nyolc emberrel pedig az október hetedikei mészárlás során végeztek. Hetüket pedig minden valószínűség szerint elhurcolta és túszként tartja fogva a Hamász.

Borítókép: Megrongált autók a Gázai övezet közelében fekvő izraeli Reim kibuc környékén rendezett elektronikus zenei fesztivál helyszínén 2023. október 10-én (Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.