Ennyi repülőgép lehet Oroszországban

Hiába a szankciók, az orosz oligarchák megoldják a repülésüket.

Forrás: V4NA Hírügynökség2023. 11. 27. 14:02
Forrás: Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország összesen 76 utasszállító repülőgépet veszített el az ukrajnai háború kirobbanása óta a nyugati szankciók miatt. Az orosz közlekedési minisztérium vezetője, Vitalij Szaveljev az RBC moszkvai székhelyű orosz médiacsoportnak azt mondta, most Oroszországban mindössze 1302 repülőgép van, ebből 1167 utasszállító repülőgép, a tervek szerint 2030-ra 1800 hazai repülőgépet és helikoptert kapnak az orosz légifuvarozók − írja aV4NA, nemzetközi hírügynökség. 

Hirtelen ért minket a döntés, miszerint lefoglalják a gépeket, amelyek éppen műszaki parkolókban voltak, vagy éppen külföldön szervizeltek, esetleg külföldi járatot teljesítettek

– mondta el az orosz tárcavezető. 

Mint írják, az orosz utasszállítók fele külföldi, és az oroszok lízingelik őket, a repülők több mint kétharmada Bermudán és Írországban van bejgyezve, de a háború óta nincsenek érvényes légialkalmassági bizonyítványaik. Korábban 

Vlagyimir Putyin engedélyezte a külföldi repülőgépek lízingjogának orosz bejegyzését. Így repülhetnek olyan országokba, ahova nincs tilalmuk.

A magángépek Európán kívül bárhova repülhetnek, hiszen valahogy megtalálták a módját, hogy megoldják a repülésüket, az oligarchák, ha akarnak, repülhetnek az unióban is, csak Törökországból kell gépet bérelniük.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.