Financial Times: Orbán Viktor a leghosszabb ideje hivatalban lévő uniós vezető

A lap nehezményezi, hogy a jobboldal bekerül az európai fősodorba.

Forrás: Mandiner2023. 11. 28. 12:22
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke, mielõtt beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Orbán Viktor most a leghosszabb ideje hivatalban lévő uniós vezető. A magyar kormányfő pályafutása azonban azt mutatja, hogy a szélsőjobboldallal szembeni önelégültség veszélyes – írja a Financial Timesra hivatkozva a Mandiner Orbán Viktor politikájáról.

Arra is kitérnek, hogy

 Orbán Magyarországon 2010-ben tért vissza a hatalomba, és még mindig miniszterelnök. 

Az amerikai elnökválasztás arra is csábíthatja az „európai szélsőjobbot”, hogy Donald Trump retorikáját és módszereit utánozza – írja a lap, aztán említi a „választási eredmények megkérdőjelezését”, de szól a bevándorlók deportálásáról is. 

A lap felidézi, hogy az Európába irányuló illegális migráció megugrása magyarázat lehet arra, hogy az emberek miét akarnak olyat, aki ellene szólal fel. Ugyanakkor arról is ír, hogy belső változást akar a jobboldal a mostani elitista és „globalista” EU-hoz képest, amely veszélyes a nemzeti identitásra és kedvező a tömeges bevándorlás számára.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.