Házkutatásokat tartottak betiltott palesztin szervezetek tevékenységével kapcsolatban Németországban

Folytatjuk következetes fellépésünket a radikális iszlamisták ellen, fogalmazott a belügyminiszter.

2023. 11. 23. 10:06
Federal Minister of Health Visits Post-Covid Special Outpatient Clinic
Federal Minister of Health Visits Post-Covid Special Outpatient Fotó: HANNES P ALBERT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német hatóságok csütörtökön házkutatásokat tartottak négy tartományban a terrorszervezetként nyilvántartott Hamász palesztin iszlamista szervezet, valamint a Samidoun palesztinbarát csoport tevékenységének korábban bejelentett betiltásával kapcsolatban – derül ki a német belügyminisztérium közleményéből.

A tárca vezetője, Nancy Faeser a dokumentum szerint hangsúlyozta: 

Folytatjuk következetes fellépésünket a radikális iszlamisták ellen.

Hozzátette: „A Hamász és a Samidoun németországi betiltásával egyértelmű jelzést küldtünk, hogy nem tűrjük el a Hamász Izrael elleni barbár terrorjának dicsőítését vagy támogatását.”

A német biztonsági erők több ingatlant is átkutattak Berlinben, Alsó-Szászországban, Észak-Rajna–Vesztfáliában és Schleswig-Holsteinben. Az intézkedéseket a közigazgatási bíróságok rendelték el a tiltások végrehajtása és a betiltott csoportok szerveződésének további tisztázása érdekében – közölte a belügyminisztérium. Összesen 15 ingatlanban tartottak házkutatást. Egy rendőrségi szóvivő szerint 

csak Berlinben 11 helyszínen tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaljanak le.

A német kormány november 2-án betiltotta a palesztin foglyokat támogató Samidoun csoportot, és további intézkedéseket vezetett be a Hamász támogatásának felszámolása érdekében.

A 2012-ben létrehozott „Samidoun nemzetközi szervezet, más néven a Palesztin Foglyok Szolidaritási Hálózata Izrael- és zsidóellenes propagandát terjeszt azzal az ürüggyel, hogy szolidaritási szervezetként a börtönökben fogva tartott palesztin foglyok jogaiért küzd” – mondta Faeser a közlemény szerint.

A tilalom értelmében a csoportok vagyonát elkobozhatják, és betiltották internetes jelenlétüket és közösségi médiás tevékenységüket is. 

Aki továbbra is aktívan tevékenykedik a szervezetekért, az bűncselekményt követ el

– hangoztatta a minisztérium.

Borítókép: Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter (Fotó: DPA/AFP/Hannes P. Albert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.