Medvegyev: Brüsszel a másodrendű államokban élő csőcselékkel fogja meghúzatni a nadrágszíjat

Az egykori orosz elnök szerint ha Ukrajna bekerülne az Európai Unióba, elszívná a többi tagállam elől a támogatásokat.

2023. 11. 08. 19:57
MEDVEGYEV, Dmitrij; HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. március 21. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje a Hszi Csin-ping kínai államfõ és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping elõzõ nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev Fotó: Alekszej Majsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Medvegyev, az oroszországi biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegramon reagált arra, hogy az Európai Bizottság tagjelölti státust adott Ukrajnának és Moldovának. Azt írta: 

Az őrült Európai Bizottság, élén egy dühöngő nőgyógyásszal, azt követeli, hogy vegyék fel Ukrajnát az unióba, ennek érdekében pedig a többi gyenge szövetségest abortálják, és vágják el őket az uniós támogatásoktól, hogy azokat újraosszák Kijev és – hogy is hívják – Moldova vagy Moldávia javára. Nem világos, hogy hol van és ki lakik ott. Románok, gondolom. Politika mindenekelőtt!

Medvegyev emellett megjegyezte, hogy ezek az országok, miután az Európai Unió új tagjaivá válnak, még évtizedekig közvetlenül Németország, Franciaország és más uniós országok  gondoskodására fognak szorulni.

Eközben pedig a balti államokban és egyéb másodrendű államokban élő csőcselékkel fogja meghúzatni a nadrágszíjat

– tette hozzá, majd megjegyezte, hogy a kijevi vezetés egyik pillanatról a másikra ki fogja zsigerelni Európát.

 Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Majsev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.