Oroszországba látogat Elon Musk

A milliárdos az AI Journey 2023 nemzetközi konferencián szólal fel.

Forrás: MTI2023. 11. 13. 21:49
MUSK, Elon
New York, 2022. május 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konferenciára, amelyen a mesterséges intelligenciával és a gépek tanulásával foglalkoznak, november 22–24-én kerül sor. A rendezvényen vezető orosz és nemzetközi szakértők vesznek részt.

Elon Musk látogatásáról Colin Stevens, a brüsszeli székhelyű EU Reporter főszerkesztője számolt be saját forrásaira hivatkozva, aki hozzátette, hogy megjelenése összefüggésben lehet a ChatGPT versenytársával, az X mesterséges intelligencia Grok nevű chatbotjával.

A fejlesztők a következőképpen írják le az X mesterséges intelligencia szoftverét: 

Grok egy mesterséges intelligencia, amelyet a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv mintájára terveztek, és arra tervezték, hogy szinte bármire válaszoljon. Grok úgy lett kialakítva, hogy a kérdésekre szellemesen válaszoljon, és lázadó hajlamai vannak, ezért kérjük, ne használja, ha utálja a humort.

A Grok fő előnye, hogy szinte bármilyen kérdésre képes válaszolni, köszönhetően az X közösségi hálózat nagy adataihoz való online hozzáférésnek. A Grok a tervek szerint a közeljövőben integrálódik az X közösségi hálózatba.

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.