Peszkov: Nincs kapcsolat a Wagner-csoport és a Hezbollah között

Az orosz elnöki szóvivő szerint ez azért sem lehetséges, mivel a Wagner-csoport de facto nem létezik.

2023. 11. 03. 21:10
Oroszország diplomáciai úton akarja lezárni a konfliktust, de ha kell, „az utolsó töltényig” harcolni fog az ukrán területekért, mondta a Kreml szóvivője.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy sajtótájékoztató keretében informálta a nagyközönséget számos, az elmúlt napokban történt incidenssel és az arra adott válaszlépésekkel kapcsolatban. 

Az egyik említésre kerülő téma az Oroszország ellen kivetett újabb szankciók voltak. Az Egyesült Államok ugyanis csütörtökön bővítette az oroszellenes szankciós listát. A listára 37 magánszemély és csaknem 200 jogi személy, köztük bankok és ipari vállalatok kerültek fel. Az amerikai pénzügyminisztérium szerint az új szankciók az orosz katonai-ipari komplexum és az azt támogató struktúrák ellen irányulnak. 

Az orosz nagy- és középvállalkozások már hozzászoktak az új szankciók lehetőségével járó kockázatok fedezéséhez. A szankciók további problémákat okoznak majd, de mi alkalmazkodtunk a szankciókhoz, megtanultuk fedezni ezeket a kockázatokat

– jelentette ki Peszkov, majd hozzátette, hogy minden nagyobb orosz vállalat, bármelyik szférában is tevékenykedjen, cselekvési tervet készített arra az esetre, ha szankciók alá kerülnének.

A Wagner-csoport és a Hezbollah közötti fegyverszállításokról szólva Peszkov kijelentette, hogy a pletykák teljesen alaptalanok, majd hozzátette, hogy a Wagner-csoport de facto nem is létezik. 

Szintén a sajtótájékoztató során újságírói kérdésre válaszolva Peszkov elmondta, hogy az orosz állampolgárok szabadon elhagyhatják és visszatérhetnek Oroszországba, függetlenül attól, hogy külföldi ügynökök rokonai-e. Ez a szabályozás vonatkozik Alla Pugacsova énekesnőre, aki a férjével azok után hagyta el Oroszországot, hogy a férjét ügynöknek nyilvánították. 

Korábban Pugacsova asszisztense, Jelena Csuprakova elmondta, hogy az énekesnő 2022 tavaszán Izraelbe távozott, és november elején tért vissza Moszkvába, a Baza nevű Telegram-csatorna szerint a férje, Maxim Galkin nélkül.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az orosz elnök éves sajtótájékoztatóján Moszkvában, 2021. december 23-án (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.