Rálőttek az Európai Parlament volt alelnökére Madridban

A nyílt utcán rálőttek Alejo Vidal-Quadrasra, az Európai Parlament volt alelnökére, a spanyol konzervatív Néppárt egykori katalóniai elnökére Madridban.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 16:39
EU Policy on Iran after Nuclear Accord
BRUSSELS, BELGIUM 02/03/2016- Alejo Vidal Quadras speaking at a meeting entitled, "EU policy on Iran after Nuclear Accord". The meeting was presided by MEP Gerard Deprez, chairman of the Friends of a Free Iran inter-parliamentary group in the European Parliament. (Photo by Siavosh Hosseini/NurPhoto) (Photo by Siavosh Hosseini / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Siavosh Hosseini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyílt utcán rálőttek Alejo Vidal-Quadrasra, az Európai Parlament volt alelnökére, a spanyol konzervatív Néppárt (PP) egykori katalóniai elnökére Madridban csütörtökön.

A sajtóban megjelent információk szerint a 78 éves politikust az arcán érte a lövés. A súlyosan sérült férfit a mentők kórházba szállították. A merényletet a belvárosi Salamanca negyedben követték el. 

A rendőrség lezárta a helyszínt, és egy motorost keres.

Vidal-Quadras 1988 és 1996 között volt a katalán tartományi parlament tagja, öt éven át a PP helyi pártszervezetének vezetője. A kilencvenes évek végén három éven át a szenátusban képviselte a régiót, majd 15 éven át az Európai Parlament képviselője és alelnöke volt. 2014-ben három hónapig a jobboldali Vox párt elnöki posztját töltötte be.

Borítókép: Alejo Vidal-Quadras (Fotó: AFP/Siavosh Hosseini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.