Szijjártó Péter: Az elmúlt évek dinamikus fejlődést hoztak a magyar–török kapcsolatokban

Törökország továbbra is fontos szerepet játszik Magyarország energiaellátásának biztosításában.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 20:02
Forrás: Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kedves vendéget fogadhattunk Dunakeszin, Mehmet Kacir, Törökország ipari és technológiai minisztere tette nálunk tiszteletét. Áttekintettük a kétoldalú gazdasági együttműködés legfontosabb kérdéseit és örömmel állapíthattuk meg, hogy az elmúlt évek dinamikus fejlődést hoztak a magyar–török kapcsolatokban − írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Magyarországra irányuló török export tavaly rekordot döntött, kereskedelmi forgalmunk idén 29 százalékkal nőtt és kapcsolataink lehető legmagasabb bizalmi fokát bizonyítja az a tény, hogy mostanra szoros és hatékony hadiipari együttműködést is fel tudtunk építeni

 − olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Törökország továbbra is fontos szerepet játszik Magyarország energiaellátásának biztosításában, a tárgyalások jelenlegi állása szerint még az év vége előtt véglegesíteni tudjuk gázvásárlási megállapodásunkat a legnagyobb török energiavállalattal − fogalmazott Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: előrelépést jelent a legnagyobb vasútépítő vállalataink között létrejött megállapodás, amelynek értelmében közösen fognak indulni az európai és Európán kívüli tendereken. Egyetértettünk abban is, hogy a két ország közötti légijáratok számát növelni kell, az ehhez szükséges lehetőséget pedig biztosítjuk a Turkish Airlines számára.
Borítókép: Mehmet Kacır török ipari és technológiai miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Facebook / Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.