Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Szijjártó Péter: Kiállunk a kárpátaljai magyarságért

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.11.28. 13:43 2023.11.28. 13:48
Szijjártó Péter: Kiállunk a kárpátaljai magyarságért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Volker Türk ENSZ emberi jogi főbiztossal találkozott Genfben. A svájci megbeszélésről a magyar miniszter a Facebookon is posztolt. 

Nagyra becsüljük Volker Türk munkáját. Nem könnyű manapság az ENSZ emberi jogi főbiztosának lenni, ugyanakkor ő mindig képes volt ellenállni a nyomásnak, és mindig kiegyensúlyozott, korrekt álláspontot foglalt el a számunkra fontos ügyekben

 − írja Szijjártó Péter a Facebookon.

„A nemzeti kisebbségek joga az egyik legfontosabb emberi jog. A Kárpátalján elő magyarok jogait pedig 2015 óta szisztematikusan építették le az ukrán hatóságok, ezért mi minden szinten és minden fórumon felhívjuk erre a figyelmet, és kiállunk a kárpátaljai magyarságért” − tette hozzá.

„Kérésünk, követelésünk egyértelmű: vissza kell térni a 2015-ös helyzethez, vissza kell adni a magyaroknak Kárpátalján mindazokat a jogokat, amelyekkel már nyolc évvel ezelőtt rendelkeztek. Ez számunkra vörös vonal” − fejezte be a posztot.

Borítókép: Szijjártó Péter. (Fotó: Facebook.com/Szijjártó Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.