Szijjártó Péter: Kiállunk a kárpátaljai magyarságért

Volker Türk ENSZ emberi jogi főbiztossal Genfben beszélt Szijjártó Péter a magyar kisebbség helyzetéről.

Forrás: Facebook2023. 11. 28. 13:43
Forrás: Forrás: Facebook/Szijjártó Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Volker Türk ENSZ emberi jogi főbiztossal találkozott Genfben. A svájci megbeszélésről a magyar miniszter a Facebookon is posztolt. 

Nagyra becsüljük Volker Türk munkáját. Nem könnyű manapság az ENSZ emberi jogi főbiztosának lenni, ugyanakkor ő mindig képes volt ellenállni a nyomásnak, és mindig kiegyensúlyozott, korrekt álláspontot foglalt el a számunkra fontos ügyekben

 − írja Szijjártó Péter a Facebookon.

„A nemzeti kisebbségek joga az egyik legfontosabb emberi jog. A Kárpátalján elő magyarok jogait pedig 2015 óta szisztematikusan építették le az ukrán hatóságok, ezért mi minden szinten és minden fórumon felhívjuk erre a figyelmet, és kiállunk a kárpátaljai magyarságért” − tette hozzá.

„Kérésünk, követelésünk egyértelmű: vissza kell térni a 2015-ös helyzethez, vissza kell adni a magyaroknak Kárpátalján mindazokat a jogokat, amelyekkel már nyolc évvel ezelőtt rendelkeztek. Ez számunkra vörös vonal” − fejezte be a posztot.

Borítókép: Szijjártó Péter. (Fotó: Facebook.com/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.