Szijjártó Péter üdvözölte az új luxemburgi külügyminisztert

Brüsszelben találkozott a két miniszter.

2023. 11. 29. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy Xavier Bettel volt luxemburgi miniszterelnök lett a nagyhercegség új külügyminisztere, egyben az európai ügyek minisztere.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt azután közölte, hogy Brüsszelben találkozott Xavier Bettellel. 

„Hosszú a listája azoknak az ügyeknek, amelyekről különbözőképpen gondolkodunk, de ma is bebizonyosodott, hogy kölcsönös tisztelettel sok nehézség áthidalható. (...) Az észszerűség talaján állunk külgazdasági kapcsolatainkban és egyetértünk a párbeszéd fontosságában is” – írta. 

Hozzátette, hogy Xavier Bettel ikonikus alakja az európai politikának, hosszú éveken keresztül volt Luxemburg miniszterelnöke, most pedig külügyminiszterré válásával „véget vetett” az Asselborn-korszaknak. 

Felidézte, hogy jövőre ünnepelik a magyar–luxemburgi diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulóját, idén pedig rekordot döntött a két ország kereskedelmi forgalma. 

„Első találkozónak nem is volt olyan rossz!” – fogalmazott a bejegyzésben Szijjártó Péter.

Az új luxemburgi kormány november 17-én alakult meg, amelyben Xavier Bettel kapta a külügyminiszteri és az európai ügyekért felelős tárcákat.

Borítókép: Szijjártó Péter Brüsszelben találkozott az új luxemburgi külügyminiszterrel (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.