Több orosz tiszt halhatott meg egy pokolgépes merényletben Melitopolban

Az információk szerint helyi ellenállók robbantották fel a pokolgépet.

Forrás: MTI2023. 11. 12. 17:28
null
Bahmut, 2023. augusztus 14. Ukrán katonák az orosz katonákat megadásra felszólító röplapokat tartalmazó lövedékeket lõnek Grad rakéta-sorozatvetõvel az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki reületen fekvõ Bahmut térségében 2023. augusztus 13-án. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több orosz tiszt meghalt a kelet-ukrajnai Zaporizzsja közelében, az orosz csapatok által ellenőrzött Melitopolban pokolgépes merényletben – közölte vasárnap az ukrán katonai hírszerzés a Telegram közösségi oldalon.

A tájékoztatás szerint az akciót egy helyi ellenállási mozgalom hajtotta végre a megszállók főhadiszállásán, és legalább három orosz tiszt esett áldozatul.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes az állami televízióban a nap folyamán arról beszélt, hogy Oroszország támadásai miatt 4,9 millióan voltak kénytelenek elmenekülni otthonaikból Ukrajna biztonságosabb térségeibe. Hozzátette, hogy a 

2022 februárjában indult ukrajnai orosz háború óta 3,6 millió belső menekültet, azt megelőzően pedig, a 2014 óta – a Donyec-medencei harcok miatt – több mint egymilliót regisztráltak.

Beszélt arról is, hogy az utóbbi három és fél hónapban a belső menekültek száma alig észrevehetően növekedett, miközben néhányan visszatértek otthonukba, tekintettel arra, hogy az ország keleti és déli felében lévő frontvonalak alig mozdultak el.

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (UNHCR) legfrissebb közlése szerint mintegy 6,2 millió ukrán hagyta el az országot tartósan vagy ideiglenesen. Csak Európában 5,8 millió ukrajnai menekültet regisztráltak. A háború 2022-es kezdetét megelőzően nagyjából 41,4 millió lakosa volt Ukrajnának.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Libkos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.