Ukrajna legalizálja a cannabist a katonaság számára

A törvényjavaslatot támogatja a Nép Szolgája párt és Volodimir Zelenszkij elnök is.

2023. 11. 07. 12:06
null
Lod, 2019. január 28. Kannabiszpalántákat gondoz egy dolgozó Izraelben, a lodi BOL Pharma - Revadim Ipari Központ orvosi kannabisz termesztõ és feldolgozó telepének melegházában 2019. január 23-án. Az izraeli kormány engedélyezte az Izraelben termelt orvosi marihuána és az ebbõl származó termékek exportját. MTI/Kallos Bea Fotó: Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben a Verhovna Rada bizottsága javasolta az orvosi cannabisról szóló törvényjavaslat elfogadását. Ez az ügy azonban nem haladt tovább. A tekintélyes amerikai Bloomberg kiadvány ugyanakkor arról számol be, hogy Ukrajna kész legalizálni az orvosi cannabist a hadsereg számára. A törvényjavaslat végső vitájára a parlament következő ülésén kerülhet sor – mondta a Bloombergnek adott telefonos interjújában Mikhajlo Raduckij, az  egészségügyi bizottság vezetője. 

Ahhoz, hogy polgáraink elviseljék a háború fájdalmát, stresszét és traumáját, végre jogosan legalizálnunk kell az orvosi cannabis alapú kezelést mindenki számára, akinek szüksége van rá

– mondta júniusban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a törvényhozóknak.

Olga Stefanishina, a parlament egészségügyi bizottságának tagja egy interjúban azt mondta, hogy a törvényjavaslat „különösen fontos most, amikor hazánk a háború aktív szakaszában van, hogy enyhítsük a harci sérülések okozta fájdalmakat és javítsuk a pszichés állapotot egy olyan időszakban, amikor az ukránok hangsúlyozzák” – emlékeztet a Bloomberg. 

Ahogy arról korábban lapunkban is írtunk, az ukrán hadseregben magas a drogfogyasztók aránya, erről egy elfogott ukrán tiszt nyilatkozott.

Borítókép: Cannabispalántákat gondoz egy dolgozó (Fotó: MTI/Kallos Bea)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.