Végveszélyben a világunk? + videó

Vukics Ferenc alezredes azt fejtegette, hogy a jelenlegi konfliktusok összeadódhatnak-e, és valóban fenyeget-e a harmadik világháború.

2023. 11. 29. 18:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bob Gates, korábbi amerikai védelmi miniszter szerint mindenki attól tart most a Fehér Házban, hogy azok a konfliktusok, amelyek eddig kirobbantak, a végén egyesülhetnek egy nagy egésszé, és tényleg egy világháborús állapot jöhet létre. A meglátása szerint nincs egyetlen konfliktus sem, amit ki lehetne pipálni, amelyeket fel lehetne oldani és meg lehetne szüntetni, s ha minél több ilyen gyűlik össze, akkor beláthatatlan következményekkel nézünk szembe.

Ez hangzott el a Specialista újabb epizódjában, amely a Patrióta YouTube-csatornáján érhető el. Vukics Ferenc alezredes azt vizsgálta, hogy miért van ennyi fegyveres konfliktus a világban, és van-e köztük összefüggés. Az összeállításban a konfliktusövezetek között Ukrajnát, Izraelt, Koszovót és Tajvant említette.

A műsorban hozzátették, a nyugati elemzők évtizedek óta arról beszélnek, hogy az USA vezető hatalma fokozatosan gyengül. 

2011-től fogva, amikor az arab tavasz folyamata lezajlott, valójában már nagyon nagy réseket lehetett látni az amerikai hatalmi berendezkedésben, és ezt követően az iraki kivonulás, a dicstelen afganisztáni kivonulás és az azt követő, nem túl sikeres ukrajnai háború valójában megtörte a NATO és az amerikai szövetség gerincét

 – mondta Vukics Ferenc.

Borítókép: Palesztin férfiak az ingóságaikat szedik össze a romok közül a Gázai övezetben 2023. november 28-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet közötti tűzszünet ötödik napján (Fotó: MTI/AP/Adel Hana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.