Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Vlagyimir Putyin győz, az Európai Unió szétesik – gondolatok Nyugatról

Az Il Foglio publicistája nem tud napirendre térni Geert Wilders választási győzelme felett.

Forrás: Mandiner2023. 11. 27. 21:11
PUTYIN, Vlagyimir
Minszk, 2023. november 23. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerzõdés Szervezetének (ODKB) minszki csúcstalálkozóján 2023. november 23-án. MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Valerij Sarifulin/pool Fotó: Valerij Sarifulin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszlát, szabad Ukrajna! Viszlát, bővülés! Viszlát, szuverén Európa! Viszlát, Európai Unió! – írja az Il Foglio oldalán megjelent véleménycikkében David Carretta. Az olasz újságíró publicisztikáját a Mandiner szúrta ki, mint írják, meglehetősen csalódottan vette tudomásul, hogy Geert Wilders nyerte a holland választásokat, ez pedig gyökerestül felforgatta a politikai viszonyokat Európában. 

Carretta Orbán Viktort és Robert Ficót az „illiberális demokrácia és a trumpizmus apostolainak” nevezi. Emellett hosszan kritikát fogalmaz meg az olasz kormánnyal szemben is, mondván, az Európai Unió túlságosan lazán kezeli Giorgia Meloni hozzáállását a kényesebb kérdésekhez. A szerző szerint nem sikerült „a barbárokat európaizálni”, Wilders, Meloni, Orbán és Fico, kiegészülve az osztrák Herbert Kickllel és a francia Marine Le Pennel teljesen felboríthatják a kontinens politikáját.

Az olasz publicista úgy véli, az európai parlamenti választások hatására Vlagyimir Putyin megnyerheti az ukrajnai háborút, és az Európai Unió is széteshet.

Mint azt a Mandiner hozzáteszi, Carretta már korábban is többször élesen kritizálta Magyarországot és Szlovákiát, többek között azt írta, hogy két kicsi, elszegényedett ország egy hatalmas fórum eredményességének gátjává válik.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) minszki csúcstalálkozóján 2023. november 23-án (Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Valerij Sarifulin/pool)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.