Zaharova keresi az izraeli atombombát

Az orosz külügyminisztérium szóvivője elmondta, meglepő, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség továbbra sem kommentálta az izraeli atomcsapás lehetőségét.

2023. 11. 07. 11:23
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerint az izraeli miniszter szavai a gázai atomcsapásról érthetetlenek. Zaharova szerint az, hogy Izrael Jeruzsálemmel és örökség védelemmel foglalkozó minisztere nemrég felvetette annak lehetőségét, hogy nukleáris csapást lehetne mérni a Gázai övezetre, elgondolkodtató, ugyanis a mai napig senki sem erősítette meg, hogy az izraeli fél rendelkezik-e ilyen fegyverekkel. 

Ez a kijelentés rengeteg kérdést vetett fel. Az első számú kérdés az, hogy nemrég egy hivatalos nyilatkozatot hallottunk-e arról, hogy Izrael rendelkezik atomfegyverekkel? Ennek megfelelően a következő kérdés, amely mindenkiben felmerülhet, hol vannak a nemzetközi szervezetek, hol van a NAÜ, hol vannak az ellenőrök?

– tette fel a kérdést a szóvivő. 

Zaharova azt is megjegyezte, hogy az izraeli kormány képviselőinek ilyen kijelentései rávilágítanak arra, hogy az ország miért ellenzi a közel-keleti atomfegyvermentes övezet létrehozását. Elmondása szerint az Egyesült Államok minden lehetséges módon hozzájárult az atomfegyverek Izraelben való megjelenéséhez, teljes támogatást nyújtva Izraelnek ebben az ügyben. 

Ha ez az atomprogram létezik és létezett, hol végezték el a teszteket, milyen teszthelyeken? Nyilvánvalóan nem a régióban, akkor hol?

 – vette fel Marija Zaharova.

Amichai Eliyahu izraeli jeruzsálemi és örökségügyi minisztere elmondta, hogy minden épeszű ember számára világos, hogy az atombomba-állítás metaforikus, de Izraelnek természetesen erőteljes és aránytalan választ kell adnia a terrorizmusra. 

Benjamin Netanjahu, a zsidó állam miniszterelnöke ugyanakkor úgy tűnik, hogy komolyan vette a miniszter metaforáját, ugyanis eltiltotta Eliyahut a kormányüléseken való részvételtől, és elutasította a gázai atomfegyverek bevetésének lehetőségével kapcsolatos kijelentéseit.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.