A zsidó sorozat nem kerülhetett be a légitársaság kínálatába

A British Airways nem akar állást foglalni egy sorozat vetítésével.

2023. 12. 17. 9:21
Third test flight of a British Airways Airbus A350-1041 in Toulouse
A British Airways Airbus A350-1041 is undergoing its third test flight at Toulouse Blagnac Airport in Toulouse, France, on December 7, 2023. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Urbanandsport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A British Airways légitársaság a fedélzeti szórakoztató rendszerét a Hapless című vígjátéksorozattal bővítette volna – hívta fel a figyelmet The Telegraph konzervatív napilap.

A sorozat azért nem került be a rendszerbe, mert a légitársaság vezetésében aggódtak, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború miatt visszatetszést válthat ki.

A szatíra egy Londonban élő cinikus újságíró kalandjait követi egy fiktív zsidó újságnál. A lap értesülései szerint a British Airways még augusztusban kezdett szerződni a sorozat vetítésének jogaiért, amit decembertől terveztek műsorra tűzni.

A légitársaság azonban néhány nappal az Izrael elleni október 7-i Hamász terrortámadás után szüneteltette a húszezer fontos (csaknem kilencmillió forint) üzletet

– közli a brit napilap. A sorozat rendezőjének a légitársaság elmondása szerint azt mondta, hogy nem akar a hat epizódból álló évad vetítésével „állást foglalni” a konfliktusban, és a háború befejezéséig akarja halasztani az üzletet.

Az esetet Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője is kommentálta.

A British Airways úgy döntött, hogy egy zsidó népet bemutató zsidó sitcom kockára teszi a hírnevét. Lehet, hogy átnézi az összes hollywoodi filmet, és kitörli a zsidó színészeket a gyűjteményéből? Micsoda szégyenletes viselkedés!

– vélekedett Füredi.

Borítókép: British Airways Airbus A350-1041 (Fotó: Urbanandsport/NurPhoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.