Furfangos módszerrel cselezik ki a magyar ingázók a most megújult somfalvai átkelőt

Megcsillogtatta magát a híres magyar találékonyság.

Forrás: Vaol2023. 12. 06. 14:09
thumbnail_IMG_6853
Pollerekkel lezárt somfalvi határ (Ausztria - Magyarország) Fotó: Fotó: Szalay Károly SZK Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December első napja óta működik a Somfalvát (Schattendorf) Ágfalvával összekötő úton felállított beléptető rendszer, igaz, csak azoknak, akiknek az önkormányzat megadta az ehhez szükséges engedélyt. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy még a nyáron speciális, az úttestbe süllyedő pollereket helyeztek el, hogy a határon engedély nélkül ne tudjanak áthaladni az autók, csak azok, akiknek van engedélyük, azaz matricájuk. 

Az áthajtási jogot ellenőrző, lézeres matricaolvasót azonban megrongálták, így nem lehetett a rendszert bekapcsolni december elejéig. A Vaol egyik kollégája azonban hétfő reggel azt tapasztalta, nincs nagy forgalom a környéken. Hogy pontosan hány áthajtási engedélyt adott ki a somfalvi önkormányzat, egyelőre nem lehet tudni, de a tudósítás szerint

a magyar ingázók a korábbiakhoz hasonlóan most is csak a határig hajtanak, majd a Somfalván hagyott saját vagy közös autójukkal hajtanak tovább ausztriai munkahelyükre.

Borítókép: A nevezetes pollerek (Fotó: Kisalföld/Szalay Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.