Kázmér 2024. március 4.
logo

Furfangos módszerrel cselezik ki a magyar ingázók a most megújult somfalvai átkelőt

Magyar Nemzet
Forrás: Vaol
2023.12.06. 14:09 2023.12.06. 14:15
Furfangos módszerrel cselezik ki a magyar ingázók a most megújult somfalvai átkelőt

December első napja óta működik a Somfalvát (Schattendorf) Ágfalvával összekötő úton felállított beléptető rendszer, igaz, csak azoknak, akiknek az önkormányzat megadta az ehhez szükséges engedélyt. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy még a nyáron speciális, az úttestbe süllyedő pollereket helyeztek el, hogy a határon engedély nélkül ne tudjanak áthaladni az autók, csak azok, akiknek van engedélyük, azaz matricájuk. 

Az áthajtási jogot ellenőrző, lézeres matricaolvasót azonban megrongálták, így nem lehetett a rendszert bekapcsolni december elejéig. A Vaol egyik kollégája azonban hétfő reggel azt tapasztalta, nincs nagy forgalom a környéken. Hogy pontosan hány áthajtási engedélyt adott ki a somfalvi önkormányzat, egyelőre nem lehet tudni, de a tudósítás szerint

a magyar ingázók a korábbiakhoz hasonlóan most is csak a határig hajtanak, majd a Somfalván hagyott saját vagy közös autójukkal hajtanak tovább ausztriai munkahelyükre.

Borítókép: A nevezetes pollerek (Fotó: Kisalföld/Szalay Károly)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.