Illegális migráns gyilkolt meg egy fiatal lányt Texasban

Míg a Biden-kormányzat semmit sem tesz az Egyesült Államok déli határa megvédéséért, az országban egyre több gondot okoznak az illegális bevándorlók. Nemrég egy texasi kisvárosban gyilkolt meg egy fiatal lányt egy bevándorló.

2023. 12. 11. 18:31
US Mexico Border
People from Venezuela cross a river from Ciudad Juárez, Chihuahua, Mexico to El Paso, Texas, United States on Sep. 29, 2023. The number of immigrants from Laten America to United States is increasing. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Yasushi Kaneko / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Fotó: Yomiuri Shimbun/ AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy texasi édesanya aggódni kezdett, amikor lánya, aki a helyi cheerleader csapat tagja volt, nem jelent meg egy karácsonyi felvonuláson. Balsejtelmei beigazolódtak: 

a 16 éves Lizbeth-et holtan találták.

A nyomozás korai szakaszában a hatóságok fotókat tettek közzé egy, a gyilkosság helyszínének közelében tartózkodó személyről. Az információk révén a rendőrök végül eljutottak Rafael Govea Romeróhoz, akit szombaton letartóztattak.

Romero csak egy a több millió, papírok nélküli illegális migráns közül, akiket a Biden-kormányzat szabadított rá az Egyesült Államokra.

A Biden-kormányzat tisztviselői a képviselőknek bizalmasan elmondták, hogy naponta átlagosan ötezer illegális bevándorlót engednek be az Egyesült Államokba, és a 2023-as pénzügyi évben több mint 670 ezer illegális migráns kerülte el a határőrség figyelmét – számolt be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. A migránsok mintegy 150 országból érkeznek.

 

Borítókép: Migránsok az amerikai–mexikói határon (Fotó: AFP/Yomiuri/Jasushi Kaneko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.